10 Mayıs 2020 Pazar

Sosyal Medyadan Ürün Satışı Nasıl Olur


Sosyal Medyadan Ürün Satışı Nasıl Olur


Son zamanlarda sosyal medya aracılığı ile ürün satışı yapmak oldukça yaygınlaştı ve pek çok kişi sosyal medya üzerinden para kazanmaya başladı. Çünkü sosyal medya insanların tüm ihtiyaçlarını tek bir tık ile ayağına getirmeyi başarıyor.  Hayatında ilk defa sosyal medyadan satış yapacak kişiler nasıl ürün satacağını merak ediyor. Çünkü sosyal medyadan satış yapmak göründüğü kadar kolay olmuyor.  Bu alanda farklı yöntemler bulunuyor.

Facebook üzerinde binlerce satış sayfası bulunuyor. Bu sayfalara paylaşım yaparak ürünün tanıtımını yapabilirsiniz. Bununla birlikte satılacak ürün kategorisine göre sayfa açılabilir ve o sayfada ürünlerin paylaşımı yapılabilir. Günden güne takipçi sayısı artacak ve satışlarda artacaktır. Fakat Facebook üzerinden satış yaparken kapıda ödeme gibi ödeme sisteminin bulunması gerekiyor.

İnstagram ile Satış Yapmak


Facebook dışında İnstagram üzerinden de çok fazla ürün satışı yapılıyor. Bunun için İnstagram üzerinden sayfa açarak ürünlerin paylaşımı yapılır. Sonrasında yapılan ödeme yöntemine göre ürün kargoya verilir. İnstagram üzerinde satış yaparken de kapıda ödeme sisteminin bulunması müşterilere güven verir.

Kargo Nasıl Gerçekleşir?


Kargo sisteminden bahsetmeden önce ödeme yöntemine değinmek gerekir. Kapıda ödeme seçeneği olan sayfalar diğerlerinden daha güvenilirdir. Müşterinin yaptığı ödeme yöntemine göre kargosunu hazırlayıp kargo şirketine teslim etmek gerekir. Gönderi ne kadar kısa sürede alıcıya ulaşırsa o kadar kısa sürede fazla müşteri toplamak mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder